РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Благоевград

EnglishБългарски

От нас

Поздравителен адрес от областния управител Николай Шушков по случай професионалния празник на българската полиция

Приемете поздравите ми по случай празника на българската полиция!
На днешния ден отбелязваме деня на св. Архангел Михаил, който побеждава злото. Днес, почитаме професионалния Ви празник—носители на реда и справедливостта в държавата.
Днес повече от всякога, имаме нужда от спазване на законността, обществения ред и сигурността. Вие сте хората, на които дължим всичко това.
Високо ценя Вашата всеотдайност, чувството Ви за дълг и чест, с които изпълнявате служебните си задължения.
Бъдете здрави и честит празник!

Работна среща на областният управител Николай Шушков с ръководителите на здравни институции в Благоевград

Sreshta02112021

Днес, във връзка с усложнената епидемична обстановка, повишената заболеваемост и смъртност от COVID - 19, областният управител свика среща с директора на РЗИ – д-р Калоян Калоянов, директора на РЗОК Благоевград – д-р Ивайло Димитров, управителя на МБАЛ – Благоевград – д-р Огнян Митев и директора на МБАЛ ПУЛС – Александър Щерев.
Обсъдена бе готовността на лечебните заведения за приемане на болни от COVID – 19, темповете на ваксинационния процес и обезпечеността с медицински кадри.
Взето бе решение отделението по Травматология в МБАЛ Благоевград и Хирургичното отделение в МБАЛ ПУЛС да бъдат преобразувани в Covid отделения. По този начин, леглата за заболели от COVID ще се увеличат с 50.
В следобедните часове, предстои работна среща на областния управител с вр. ид. управител Димитър Захариев на МБАЛ Югозападна болница, на която ще бъдат начертани мерки за справяне с усложнената епидемична обстановка.

Областният управител Николай Шушков поздрави Васил Новоселски с награждаването му с Почетния знак на президента

President01112021

Областният управител Николай Шушков отправи поздравителен адрес към председателя на Читалищното настоятелство на Народно читалище „Никола Й. Вапцаров-1866" - Благоевград, з.ч.д. Васил Новоселски по повод удостояването му с Почетния знак на Президента на Република България Румен Радев.

Призът се връчва по повод Деня на будителите и 155 години читалищна дейност в Благоевград.

Прочети още...

Работна среща с ръководството на РЗИ – Благоевград

N-RZI

Областният управител Николай Шушков проведе работна среща с ръководството на РЗИ – Благоевград, на която изрази своята подкрепа към служителите и ръководния състав на здравната институция. Той благодари за професионализма и всеотдайността на служителите, които от началото на пандемията работят в режим 24 часа, 7 дни в седмицата. Подчерта, че поставянето под натиск и опита да се компрометира работата им е в противоречие със стремежа на всички институции за овладяване на сложната епидемична обстановка.
Николай Шушков обърна внимание на ангажираността на целия състав на РЗИ – Благоевград, който обслужва територията на една от най-големите области в България, четири Гранично контролно-пропускателни пункта, болници, училища и граждани.
Директорът на РЗИ-Благоевград д-р Калоян Калоянов докладва, че до този момент са направени 97 450 ваксини, под домашна карантина са 3498 лица, а на територията на областта са хоспитализирани 367 лица, от които11 са на интензивно лечение.
Д-р Калоян Калоянов подчерта, че правят всичко възможно и стриктно изпълняват заповедите на Министъра на здравеопазването, Министъра на вътрешните работи и Министъра на земеделието, храните и горите за съвместни проверки със служители на трите министерства. Осъществява се контрол по изпълнението на въведените противоепидемични мерки във всички рискови обекти, които попадат в обхвата на функционалните им компетентности.
Подчертано бе, че по време на вчерашния протест е бил компрометиран процеса на ваксинация в РЗИ. Било е отнето правото на граждани, чакащи за ваксинация, да достигнат до сградата. Д-р Калоянов разясни, че за улеснение на гражданите, освен от понеделник до петък от 8:30 до 17:30 часа, ваксинационния процес продължава в събота и неделя от 9:00 до 16:00 часа, като са осигурени всички видове ваксини. Прави се всичко възможно, да се съдейства на граждани, които са били хоспитализирани да получат цифров COVID сертификат.
Директорът на РЗИ-Благоевград съобщи, че ще бъде издадена заповед, Неврологичното отделение в МБАЛ ПУЛС - Благоевград, което до момента е било COVID отделение, отново да бъде Неврологично отделение за пациенти от общините Благоевград и Симитли. Тези пациенти до момента се обслужваха от МБАЛ Югозападна болница в Сандански и Петрич.
В края на срещата, областният управител Николай Шушков още веднъж изрази своята подкрепа към ръководството и служителите на РЗИ – Благоевград.