Република България
  • English (United Kingdom)
Начало От региона Областният управител Бисер Михайлов връчи почетния знак на областта за 100-годишния юбилей на Адвокатската колегия

Областният управител Бисер Михайлов връчи почетния знак на областта за 100-годишния юбилей на Адвокатската колегия

Областният управител Бисер Михайлов присъства на тържественото отбелязване по случай 100-годишнината от създаването на Адвокатска колегия Благоевград, което се състоя в Драматичен театър „Никола Вапцаров“.
Г-н Михайлов  поздрави ръководството в лицето на председателя – г-н Ядков и всички членове на Благоевградската адвокатска колегия за постигнатите резултати, за непрестанния стремеж към подобряване работата на тази така важна институция и за високия професионализъм и отговорност, с които адвокатите практикуват една от най-почитаните, достойни и уважавани професии.
 „Всички Вие, прилагайки правото, ежедневно работите за върховенството на закона, за защита правата и свободите на гражданите. Като областен управител  високо ценя и разчитам на компетентността, отговорността и професионализма на адвокатите от Адвокатска колегия  Благоевград. Вярвам, че и в бъдеще  ще работите все така успешно в  утвърждаване на държавността и законността, и ще продължавате да браните интересите на гражданите, защото Вашата професия е истинското Ви призвание“ – с тези думи г-н Михайлов се обърна към всички адвокати от Благоевградската адвокатска колегия, като официално им връчи почетния знак на област Благоевград, по случай 100-годишнината им.
Адвокатска колегия - Благоевград обхваща районите на градовете Благоевград, Сандански, Петрич, Разлог и Гоце Делчев. Към настоящия момент в Благоевградската  колегия членуват 391 адвокати.