Република България
  • English (United Kingdom)
Начало От региона Заместник областният управител награди талантливи деца на Конкурса „Здравей ваканция“

Заместник областният управител награди талантливи деца на Конкурса „Здравей ваканция“

 
Заместник областният управител Анна Бистричка бе официален гост на 21-то издание на Националния конкурс - изложба „Здравей ваканция“, който се проведе в Младежки дом Благоевград. Конкурсът се провежда съвместно с Министерство на образованието и науката, Община Благоевград, , Национален дворец на децата, Обединен детски комплекс – Благоевград, с генералното спонсорство на “Кока-Кола – България”.
Над 480 деца на възраст между 5 и 17 години, от 22 области и 44 населени места в България взеха участие в тазгодишното издание на конкурса. Участниците бяха оценявани в две категории: категория А – за деца от профилирани паралелки в училища по изкуствата и категория Б – за деца от детски градини, училища и гимназии. Освен това талантливите художници бяха разделени в три възрастови групи: от 5-7 години, от 8-12 години и от 13-17 години.  
Пожелавам ви да бъдете живи и здрави, и да пожънете много успехи, както и да постигнете всичко, към което се стремите“, с тези думи г-жа Бистричка се обърна към участниците и връчи наградите на най-изявените от тях.  За изработката на творбите си участниците са използвали богата гама от материали като акварел, водни бои, темперни бои, моливи и пастели, с които са пресъздали лятото в красиви рисунки.