Република България
  • English (United Kingdom)
Начало От страната 19 септември – Европейски ден без загинали на пътя

19 септември – Европейски ден без загинали на пътя

 
 
За трета поредна година по инициатива на Европейската мрежа на службите на пътна полиция – ТИСПОЛ, в рамките на Европейската седмица на мобилността сред страните-членки на мрежата и нейните партньори се провежда проект EDWARD с наименование за Република България „Операция „Европейски ден без загинали на пътя“.
Проектът е подкрепен от Европейската комисия , като през 2018 г. е планирано операцията да се проведе на 19 септември. Мотото на операцията за Република България за 2018 г. е „Безопасни мобилни комбинации за живот“ и е в контекста на темата на Европейската седмица на мобилността ( 16 – 22 септември 2018 г.) „Мултимодалност“ с мото „Комбинирай, движи се!“. Министерство на вътрешните работи прие поканата на TISPOL за участие в операция EDWARD, като национален координатор за страната е Главна дирекция „Национална полиция“.
Органите на пътна полиция ще засилят контролната дейност и ще подпомагат в максимална степен за постигане на безопасност за всички участници в движението.
Областният управител Бисер Михайлов подкрепя инициативата за провеждане на операция EDWARD на територията на област Благоевград с убеждението, че всички институции и граждани ще съдействат за постигане на резултата – 19 септември да бъде Ден без загинали на пътя.
 

Защита на личните данни