Република България
  • English (United Kingdom)
Начало От нас Областният управител проведе заседание на Областния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционни въпроси

Областният управител проведе заседание на Областния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционни въпроси

Днес областният управител Бисер Михайлов проведе заседание на Областния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси, което се състоя в Конферентната зала на Областна администрация Благоевград.
Областният управител призова за солидарност и активност от страна на всички заинтересовани страни, за решаване на проблемите на ромите на социално и икономическо равнище.
На заседанието присъстваха представители на Регионална здравна инспекция, Регионална инспекция по околната среда и водите, Регионална служба по заетостта, Областна дирекция на МВР – Благоевград, Комисията за защита от дискриминация и общините.
След приключване на заседанието членовете на Съвета участваха в официалната церемония по награждаване на деца от ромски произход с отличен и много добър успех в зала „ 22 Септември“ по инициатива на сдружение „Лидер“.  Повод за провеждане на мероприятието е утрешният Международен ден на ромите.