Република България
  • English (United Kingdom)
Начало От нас Определени са работните места за област Благоевград по Проект "Подкрепа за заетост"

Определени са работните места за област Благоевград по Проект "Подкрепа за заетост"

Днес областният управител Бисер Михайлов свика заседание на Комисията по заетост към Областния съвет за развитие, във връзка с реализация на Проект „Подкрепа за заетост“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.
На заседанието се направи разпределение на работните места по общини на територията на област Благоевград по проекта. За цялата благоевградска област са определени 830 работни места, от които 40% ще бъдат назначени от Областният управител и предоставени на общините за работа на наетите лица. Останалите 60% ще бъдат заети в реалния сектор. Работата на лицата, които ще бъдат назначени от Областния управител, ще бъде свързана с реализиране на превантивните дейности и мерки за защита от бедствия, възникнали от обилните валежи, и с необходимост от предприеманена своевременни мерки за преодоляване на потенциалния риск от наводнения в страната.
Срокът на заетостта по програмата ще продължи 4 месеца, а до края на месец юни трябва да бъдат сключени всички трудови договори с наетите лица.