Република България
  • English (United Kingdom)
Начало От нас Областна администрация Благоевград се включи в европейския Ден без асансьори – No Elevators Day

Областна администрация Благоевград се включи в европейския Ден без асансьори – No Elevators Day

Областна администрация Благоевград се присъедини днес към първия европейски Ден без асансьори – No Elevators Day. Областният управител Бисер Михайлов символично  запечати асансьора и подкани всички служители да се раздвижат, като използват стълбите.
Денят без асансьори е част от Европейската седмица на спорта, а негови организатори са Международната асоциация за спорт и култура (ISCA) и българският ѝ партньор – сдружение „BG Бъди активен“. Всички активности по време на Деня без асансьори са  доброволни, а достъпът до асансьора е гарантиран за хора с увреждания, намалена подвижност и заболявания, както и за тези, които не желаят да участват.
No Elevators Day (Ден без асансьори) е част от кампанията NowWeMOVE, промотираща физическата активност, а основната му цел е да фокусира общественото внимание върху важността на физическата активност и да демонстрира колко лесно може да бъдем физически активни дори и на работното място.
Областна администрация Благоевград се присъедини към инициативата и покани своите посетители да използват стълбите, защото това помага за добрия външен вид и предпазва от негативните последствия, които заседяването има върху здравето.