Република България
  • English (United Kingdom)
Начало От нас Среща на областния управител и заместник-префекта на Централна Македония за област Серес, Гърция

Среща на областния управител и заместник-префекта на Централна Македония за област Серес, Гърция

Областният управител Бисер Михайлов се срещна със заместник-префекта на  Централна Македония за Област Серес – Йанис Моисядис, който дойде на официално посещение днес в Областна администрация Благоевград.
Областна администрация Благоевград е в много добри отношения с Префектура Серес, като днес от българска и от гръцка страна се дадоха много предложения за стратегически проекти, които ще бъдат от полза, както за област Благоевград, така и за Серес.
Предложенията от г-н Моисядис са по отношение на кандидатстването със съвместни проекти по Програма за трансгранично сътрудничество  „Гърция – България 2014 – 2020 г.“. Бяха обсъдени няколко приоритетно оси, върху които ще се работи през новия програмен период, а именно: Конкурентоспособност, Човешки ресурси и Социална икономика.
Г-н Михайлов също набеляза важните за област Благоевград приоритетни дейности, които ще намерят своята реализация по програмата за Трансгранично сътрудничество България – Гърция, а именно опазване на околната среда и в частност превенция от наводнения. Освен това Областният управител смята за приоритетни няколко инфраструктурни проекта, свързани с ремонт на пътни участъци, в които водещо място ще заемат пограничните общини.
И двете страни останаха доволни от срещата, като категорично заявиха, че  съвместните усилия ще допринесат за приоритизиране на важните стратегически проекти при ясни условия и правила на партньорство, със стремеж за съвместно развитие и напредък.