Република България
  • English (United Kingdom)
Начало От нас Област Благоевград подкрепя инициативата "Да изчистим България за един ден"

Област Благоевград подкрепя инициативата "Да изчистим България за един ден"

Днес от 10.30 часа в конферентната зала (ново крило) на Областна администрация – Благоевград се проведе среща във връзка с инициативата "Да изчистим България за един ден”, подета от bTV през пролетта на 2011 г. Срещата се проведе под ръководството на Областния управител на област с административен център Благоевград. В нея взеха участие представители на общините Банско, Белица, Гърмен, Кресна, Разлог, Сандански, Сатовча, Струмяни, Хаджидимово и г-жа Мария Лазарова – мениджър на инициативата.
Г-н Хаджигаев откри срещата, като заяви институционалната подкрепа от страна на Областна администрация - Благоевград,  желанието и ангажираността за включване в инициативата "Да изчистим България за един ден”. Г-жа Лазарова поясни, че този проект е един процес, една целогодишна образователна идея, целяща да промени именно съзнанието на хората. Тя подчерта, че целта на тази доброволна обществена инициатива е да научи хората да бъдат 364 дни в годината отговорни, за да успеят за 1 ден да почистят мястото на което живеят.
Мария Лазарова призова общините да прегърнат идеята, тъй като те от своя страна имат много сериозно участие по отношение на политиките свързани с управлението на отпадъците и апелира  кметовете да не остават в позиция на „догонващи“ обществения интерес, защото инициативата набира все по-голямо обществено одобрение.
 

Защита на личните данни